Ποιοι είμαστε ...Σας αρέσει η ζωντανή μουσική, όπως μπορούσατε να την βρείτε στα γλέντια και στα εστιατόρια της Γαλικίας πριν από 100 χρόνια;

Η ομάδα KlezBanda κάτο από τη διεύθυνση της «Klezmer βασιλιά του Βερολίνου» Jossif Gofenberg, (Intergrationspreisträger 2013) ερμηνεύει παραδοσιακά – χαρούμενα και μελαγχολίκα ταυτόχρονα - Εβραϊκά και ρωσικά τραγούδια αυτής της εποχής.

Με την μουσικη του Klezmer το γκρουπ KlezBanda μας οδηγεί στον χαμένο κόσμο των ουκρανικών Stettl και στα σκοτινα σοκακια της πολης Οδησσού μιας αλλης εποχης.

Στενά δρομάκια, σκούρες αυλές και κερδοσκόποι διαμόρφωναν το λιμάνι της Οδησσού. Μέχρι τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρχε εδω ενας χαρακτερηριστικος εβραϊκός πολιτισμός. Στη Σοβιετική εποχή το Klezmer επιβιωσε μονο σαν «Underworld Music» (Blatnjak) χάρη στην πρωτοβουλία μερικών ιδιωτικών ενθουσιασμενων.

Οι στίχοι των τραγουδιών μιλανε για αγάπη, για πιστη, για πάθος και για το θάνατο. Αλλα τραγουδια εχουν για θεμα το αλκοόλ και τον υπόκοσμο. Οι στοιχη ειναι στα γίντις, ρωσικά, αγγλικά, γερμανικά, ελληνικα και εβραϊκά. Οι ρυθμοί κυμαίνονται από ταγκό μεχρι φοξτροτ απο Κlezmer μεχρι βαλς. Οι μουσικοί παίζουν αυτά τα τραγούδια και οργανικη μουσικη με μεγάλα αισθηματα και παθος.

Jossif Gofenberg , ακορντεόν, τραγουδι και διασκευη - γεννήθηκε στο Chernivtsi το 1949. Είναι συντονιστής και καθηγητής στο μουσικό σχολείο – ‘Κέντρο Klezmer’ του Berlin-Mitte και λέκτορας στο εβραϊκό κοινοτικό κολλέγιο του Βερολίνου. Συμμετείχε σε διεθνή Klezmer φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ (1992), του Παρίσι (2005), της Αμβέρσας (2007), Βίλνιους (2009/2010) και Szczecin (2012).

Άννα Μεταξά , τραγουδι, ντέφι και κιθάρα - σπούδασε κλασικό τραγούδι (μέτζο-σοπράνο). Εκτός από τις δεσμεύσεις στο μουσικό θέατρο διατηρουσε πάντα τα τραγούδια της παιδικής ηλικίας της και έχει εμφανιστεί με Κlezmer και ρωσική λαϊκή μουσική σε διάφορα γκρουπ.

Stanislav Tim εμπλουτίζει το σύγκροτιμα με το βιρτουόζο και ευαιθσητο βιολι του.

Eduard Scharlak παντα ήθελε να παίξει μπας-κυθαρα. Klezmer και λαϊκα τραγούδια παίζει με πάθος.